Laddar innehåll ...

Göran Adlén - Trendspanare

Göran Adlén

Inspirationsföreläsare - Trendspanare

Göran Adlén är en av Sveriges främsta framtidsanalytiker och mest eftertraktade föreläsare. Han talar om ledarskap, kommunikation, varumärken och trender och inspirerar allt från små ledningsgrupper till tusentals åhörare. Ibland är arenan en teater, ibland en ishockeyrink, ett styrelserum eller ett konserthus. Oavsett var bjuds det på en intressant blandning av fakta, forskning, underhållning och praktisk psykologi. Boka en av årets trendigaste föreläsningar och bli redo inför framtiden!


Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Att se in i framtiden är inte lätt. Vissa hävdar till och med att det är omöjligt. Men det finns några personer bland oss som kan göra mycket kvalificerade bedömningar av hur framtidens trender och tendenser kommer att se ut. Göran Adlén är en av dessa personer. Han har gjort framtiden till sin specialitet och hjälper dagens verksamheter att vara beredda på morgondagens utmaningar och möjligheter.

Göran Adlén är civilekonom, creative director och reklammakare som har arbetat med flera internationella varumärken. I över 13 år var han lärare i marknadsföring och marknadsanalys på IHM Business School, men är sedan 16 år tillbaka en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare, utbildare och rådgivare med över 3 000 genomförda föreläsningar i bagaget.

2014 blev Göran Adlén “Årets föreläsare” och fick det prestigefulla Narrenpriset av Svenska Eventakademin. Han har flera gånger blivit nominerad till “Årets talare” och fått hedersomnämnande vid “Stora Talarpriset” tre år i rad. När Göran Adlén inte föreläser jobbar han med skräddarsydda utbildningar för företag eller som konsult för både stora och små verksamheter med strategiska framtidsfrågor. Han är även författare till fyra böcker, bland annat storsäljaren “Framtiden är inte vad den brukade vara”.

Göran Adlén erbjuder ett dignande smörgåsbord av intressanta föreläsningar att välja på. Samtiden och framtiden förändras hela tiden, likaså föreläsningarna, som skräddarsys så att de passar just din verksamhet. Göran Adlén är noga med att inte bara bjuda på underhållning och ett skratt för stunden, utan även skapa konkreta resultat och förändring som verkligen består.

Boka en inspirerande föreläsning fylld av den allra senaste forskningen och framtidens viktigaste trender!

  Det lilla lilla extra

  • Riktigt bra kundservice ökar pulsen och sätter igång samma känslor som när man är nyförälskad. Vill du också att kundens hjärta ska klappa lite extra för dig och ditt företag? Då måste du ge det där lilla lilla extra. Men hur gör man det när dagens kunder ofta vet allt om produkten på förhand och litar mer på Youtube-recensioner och Facebook-vänner än på säljaren?
  • Göran Adlén har i över 10 år varit lärare i marknadsanalys och marknadsföring på IHM Business School. Nu är han en av landets mest erfarna föreläsare inom trendspaning, marknadsföring och försäljning och kan hjälpa dig och ditt företag att med enkla medel  nå en högre försäljning.
  • Oavsett om du säljer på nätet eller i en fysisk butik måste du verkligen bry dig om din kund för att kunna ge det där lilla lilla extra som skiljer ut dig från dina konkurrenter. Göran Adlén visar hur du kan göra i praktiken för att omvandla mjuka värden som kärlek och lycka till konkreta växande siffror i försäljningen.
  • Föreläsningen kan anpassas till många olika sorters målgrupper.
   Längd: från 45 minuter till 2 timmar.

  Förändring på riktigt

  • Vi hatar förändringar men älskar förbättringar. Varför är det så svårt med förändringar? Varför kan vi inte rekrytera som vi alltid har gjort, och varför kan vi inte bara använda oss av samma organisationsmodeller som på 1990-talet?
  • Förbättring kräver förändring, och förändringen börjar inne i våra huvuden. Göran Adlén är inte hjärnforskare, men han brinner för att lära sig allt om vad hjärnforskningen säger. Den här föreläsningen baseras på den allra senaste forskningen och slår hål på gamla myter som att gamla hundar inte skulle kunna sitta och att vi bara har en, och endast en, oföränderlig personlighetstyp.
  • Ta del av intressanta fakta, nya sorters infallsvinklar och konkreta råd presenterade i en lättsam och underhållande föreläsning. Du får lära dig hur du kan få till bestående förändring så att hela organisationen genomsyras av mer glädje, förståelse, välmående och styrka.

  Överlevnadstipset till alla ledare: Glöm allt du lärt dig!

  • Blir det ofta fel personer som rekryteras? Använder du dig fortfarande av urgamla rekryteringsmetoder?
  • När ska man anställa unga förmågor med utbildningen i färskt minne och när är det bättre med lång erfarenhet? Kan en person med autism, Aspergers eller ADHD vara ditt livs viktigaste rekrytering? Varför ska alla få vila och använda Facebook på arbetstid? Varför ska du gå på jakt efter introverta människor som helst undviker att mingla?
  • Frågorna är många, men Göran Adlén hjälper dig att hitta rätt i ledarskaps- och rekryteringsdjungeln. Med sylvass forskning slaktar han gamla invanda föreställningar och tar dig in i framtidens nya ledarskap. Boka en annorlunda, reflekterande och underhållande föreläsning som ända från grunden förändrar ditt ledarskap till det bättre!

  Den digitala cyklonen

  • Digitaliseringen sveper inte in som en ljuv sommarbris. Den kommer snarare som en cyklon med fullständigt hänsynslös kraft och drar med sig allt i sin väg. Liksom vid cykloner gäller det att hålla sig mitt i stormens – digitaliseringens – öga för att överleva.
  • Göran Adlén tar oss med på en resa in i en inte allt för avlägsen framtid där de stora bolagen får allt svårare att hävda sig mot de små, snabba företagen. Mäktiga varumärken dör och verksamheter måste komma på nya sätt att marknadsföra när den traditionella reklamen förlorar sin kraft. Det är inte bara alla olika typer av företag som påverkas, i varje aspekt av våra liv kommer vi att märka av digitaliseringens framfart.
  • Cyklonen och förändringarna till trots är detta ingen domedagsföreläsning. Tvärtom är den en underhållande, tänkvärd och optimistisk föreläsning om hur du och din verksamhet kan bli förberedda på digitaliseringens utmaningar och möjligheter!

  Framtidens kommun/myndighet

  • 24/7 är den verklighet som alla statliga verksamheter och kommuner möter idag. Det gäller inte längre att se sig som en myndighet utan som en serviceorganisation. Det gäller att bemöta sina kommuninnevånare och medborgare på ett smart sätt. Hur stärker man sin konkurrenskraft, blir en attraktiv arbetsgivare och ett attraktivt varumärke?
  • Den här föreläsningen är skräddarsydd för statliga instanser och kommuner. Här visar Göran Adlén varför det är så viktigt att ha en dialog med invånarna och varför det lönar sig att lägga mycket fokus på service.

  Trendspanarens manifest

  • Hur ska vi göra när våra varumärken och vår marknadsföring drunknar i ett frenetiskt forsande informationsflöde? Varför måste vi bli snabbare hela tiden, och hur mycket snabbare måste vi bli för att lyckas? Hur gör vi vår verksamhet mer digital utan att förlora det humana?
  • Allt detta ska vi tänka på samtidigt som vi måste komma ihåg att vara ett “nice company” som bryr sig om både omvärlden och sina medarbetare. Hur ska vi kunna hålla reda på allt? Bara lugn, Göran Adlén visar hur.
  • Göran Adlén har i åratal jobbat med att analysera omvärldens trender, förändring och framtidens verksamheter. Föreläsningen bygger på hans senaste trendrapport från 2016 och ger många nya idéer, tankar och råd för hur du kan lyckas i framtiden.
  • Det går att anpassa föreläsningen till alla olika målgrupper och om du vill kan det kopplas på en praktisk workshop.
   Längd: från 20 minuter till 2 timmar
Kunder som har upplevt föreläsningar med Göran Adlén

Ladda mer...

Relaterade Föreläsare