Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Härskartekniker

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om härskartekniker. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Härskartekniker

  • Härskartekniker är metoder som används för att skapa och/eller behålla ett övertag eller en maktposition genom att trycka ner andra människor. De är inte alltid så uppenbara, och kan liknas vid en form för osynligt våld.
  • Det finns fem klassiska härskartekniker: osynliggörande, förlöjligande, undanhållande av information, dubbelbestraffning samt påförande av skuld och skam.
  • Härskartekniker står i vägen inte bara för en god arbetsmiljö och ett gott välbefinnande hos individen, utan leder även till att fel människor hamnar på fel positioner inom organisationer med både personliga och organisatoriska förluster som följd. Dessutom försvårar de, om inte omöjliggör, en jämställd, jämlik och rättvis arbetsplats.
  • Här hittar du föreläsare som kan berätta mer om härskartekniker och hur man kan upptäcka och förebygga att sådana används. Dessutom kan du få tips på hur du ska agera om du märker att du själv eller någon annan blir utsatt för härskartekniker.