Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Psykologi på ett lättillgängligt och givande sätt

Anna Bennich Karlstedt föreläsning

Anna Bennich

Psykologiska fenomen från flum till något enkelt och konkret. Anna hjälper dig förbättra vardagen och arbetsplatsen!

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Anna Bennich

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vad har stress, sömnsvårigheter, kärlek, svartsjuka och kommunikation gemensamt? Allt börjar och slutar inne i ditt eget huvud. Anna Bennich är skicklig på att omvandla abstrakta psykologiska fenomen till lättförståelig, vardagsnära kunskap. Med stor kompetens och mycket humor ger hon dig redskapen att hantera konflikter, stress, kriser och kränkande behandling både på jobbet och hemma. Boka en Anna Bennich föreläsning hos oss på Athenas!

Anna Bennich är en flitigt anlitad psykolog och föreläsare som cirkulerar i många olika sammanhang. När hon inte är på sin klinik i Gamla stan handleder hon arbets- och ledningsgrupper på företag, skriver böcker, krönikor och leder företag.

Anna Bennich har i många år jobbat med att studera, bedöma och vägleda personer inför olika uppdrag. Hon var länge engagerad i företagshälsovården innan hon startade egen firma med fokus på kognitiv beteendeterapi (KBT), föreläsningar och utbildning på olika verksamheter och universitet. Så småningom blev hon handplockad till ett rekryteringsföretag som HR-konsult och senare som personalchef på ett byggföretag.

Anna Bennich har skrivit flera böcker och är författaren till boken Att vinna över ensamheten : psykologens bästa råd, 2019. Där hon beskriver ensamhetens olika orsaker, uttryck och effekter.

Vi har kunnat se Anna Bennich i flera tv-produktioner, bland annat i “Blackout” på SVT, “Helt sjukt” och “Nyhetsmorgon” på TV4. Hon svarar på allmänhetens frågor på sajten Psykologiguiden, är stående expert i tidningen MåBra och författare till två böcker: “Sjukt stressad” och “Vägen genom skilsmässan – att hantera en förlorad kärleksrelation”.

Du kan dra nytta av psykologiskt kunnande i alla aspekter av livet. Allt vi uppfattar som “livet” händer nämligen inne i våra huvuden och det som händer i våra huvuden kallas psykologi. En Anna Bennich föreläsning omvandlar psykologiska teorier och forskningsrön till smarta verktyg du kan använda i vardagen. Hon talar gärna om ämnen som stress, sömn, depression och ångest, relationer, kommunikation och ledarskap.

Med kalla fakta och konkreta metoder tvättar en Anna Bennich föreläsning effektivt bort flumstämpeln från psykologi, samtidigt som du blir betydligt bättre på att förstå både dig själv, dina medarbetare och kunder. Boka en inspirerande och rolig Anna Bennich föreläsning idag hos oss på Athenas!

Foto: Caroline Andersson

Visa föreläsningar med Anna Bennich

  Anna Bennich föreläsning

  I spåren av Corona

  • Den högaktuella föreläsningen som handlar om våra liv just nu med Covid-19.
  • Lär dig om hur vi reagerar i olika kriser.
  • Om våra utmaningar just nu, både i våra relationer och på arbetsplatsen.
  • Hur är det att jobba hemma, hur håller vi koncentrationen, hur är det att jobba med sin partner och hur skapar vi struktur på hemarbetet?
  • Lär dig hur man utifrån detta tar sig igenom pandemin på bästa sätt.

  Anna Bennich föreläsning

  Sjukt stressad

  • En föreläsning om stress och hur vi kan hantera en allt hetsigare vardag utan att gå sönder. På ett träffsäkert och målande sätt beskriver Anna Bennich vad för processer som sätts igång inom oss när vi råkar ut för stressrelaterade problem. Du får konkret tips och verktyg som du kan börja använda direkt.
  • Anna kan även gå in närmare på många av de vanligaste stressrelaterade frågorna som ofta uppstår på arbetsplatser och vad kan vi göra för att förhindra problemen innan det hunnit gå för långt. Hon ger också flera underhållande exempel från vardagen som alla känner igen sig i.

  Anna Bennich föreläsning

  Här är tonen rå men hjärtlig – att jobba arbetsklimatsmart i organisationen

  • En föreläsning som bland annat tar upp kränkningar, tystnadskultur och nolltolerans samt ger verktyg för hur ni konkret kan arbeta.

Referenser

Väldigt intressant föreläsning som var helt rätt i tiden. Många av åhörarna har återkopplat i efterhand och känner sig inspirerade att testa att göra de små förändringarna som kan bidra till att göra distansarbetssituationen bättre.

Renée Klarberg-Nacka Kommun

Nacka Kommun

Anna föreläste på ett mycket proffsigt sätt och gav oss konkreta tips på hur vi ska hantera vardagsstressen. Trots det lite ”tunga” ämnet fick Anna våra medarbetare att skratta, både en och två gånger. Rekommenderar henne till alla.

Fredrika

Svensk Handel

Vi hade nästan 100 deltagare som lyssnade in på Annas digitala inspirationsföreläsning om ofrivillig ensamhet. Kommentarerna efteråt var uteslutande mycket positiva då man upplevde kvällen både lärorik och betydelsefull. Tack Anna!!

Liz Nordström, Senior projektledare

Friluftsfrämjandet
Skicka en icke-bindande förfrågan på Anna Bennich

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Anna Bennich