Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Brottslighet

Brottsligheten har inte ökat de senaste åren, även om man lätt kan tro det. Vi bara får mer information om alla brott och allt som händer runt om i världen. Men då kan man istället ställa sig frågan varför det inte minskar utan håller sig på samma nivå. Boka en föreläsning om brottslighet via oss på Athenas och få ett föredrag fyllt av fakta och den senaste forskningen! Har du svårt att välja bland föreläsarna kan du kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt talare till just ditt event!


Om Brottslighet

  • Det är svårt att koppla bort brottslighet och kriminalitet från ett samhällsperspektiv. Ofta har kriminalitet att göra med samhälleliga faktorer, utsatthet, och icke desto mindre med det mänskliga psyket.
  • Detta innebär att det också krävs samhälleliga insatser för att förebygga kriminalitet och brottslighet. Vilka åtgärder behövs för att förebygga kriminalitet? Hur tar sig brottslighet uttryck bland unga? Hur påverkar kriminalitet människors vardag?
  • Föreläsningar eller föredrag om ämnet Brottsliget lyfter i regel sambanden mellan samhälle, brottsling och offer. De kan även behandla polisers och advokaters vardag.
  • Dessa föreläsningar och föredrag brukar vara ett bra diskussionsunderlag på evenemang, framför allt när de fokuserar på samhälls- och beteendevetenskapliga perspektiv. Föreläsningarna med Brottslighet som tema kan hållas av kriminologer, sociologer, andra former av beteendevetare, advokater etc. Förutom att ta upp samhällsrelaterade frågor kan föreläsarna även presentera udda brottmål eller ett stycke kriminalhistoria, om så önskas.