Laddar innehåll ...

Ing-Marie Persson - Djurskötare och föreläsare

Ing-Marie Persson

Djurskötare och föreläsare

Schimpanserna är våra närmaste släktingar i djurriket. De känner ilska, sorg och glädje och de har samma behov för bekräftelse och närhet som vi. Kanske vi borde stanna upp ibland och fundera över vad vi kan lära oss av våra håriga släktingar? Ing-Marie Persson har vigt sitt liv åt dem och var i flera år en fullvärdig medlem i en schimpansflock. Ta del av hennes unika erfarenheter under en spännande, underhållande och tankeväckande föreläsning!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

De delar 99 % av våra gener, men vi äter upp dem, säljer dem som underhållning, kedjar fast dem och skövlar deras hem. Vilka likheter har vi med dem? Hur gör de för att må bra? Hur jobbar ledaren? Bryr de sig mer om varandra än vi gör? Ing-Marie Persson är övertygad om att vi kan lära oss mycket av dem.

Ing-Marie Persson var i många år primatansvarig på Furuviksparken. Under den här tiden blev hon accepterad som medlem i schimpansflocken och dessutom även som jämbördig ledare tillsammans med alfahannen – en mänsklig position som saknar motstycke i Europa, kanske i hela världen. Hon har även varit adoptivmamma åt fyra små schimpansungar, ett dygnet-runt-arbete i ett och ett halvt år per individ.

Med utgångspunkt i hennes arbete har Ing-Marie Persson varit inspirationskälla till boken “Ledarskap på apstadiet”, skriven av Ola Berggren och Tommy Lundberg 2010. Boken har fått mycket stor uppmärksamhet i media och är i dag en av landets mest omtalade ledarskapsböcker.

Ing-Marie Persson är ordförande i Sweden Chimpanzee Trust och är internationellt engagerad i olika projekt för schimpansen. Hon har ett nära samarbete med reservaten Tacugama i Sierra Leone och J.A.C.K. i DR Kongo, som arbetar med bevarandet av schimpansernas utvecklingsmöjligheter och miljö. Där jobbar hon på plats med konfiskering av fångade schimpanser, omsorg och rehabilitering. Målet är att de en dag ska kunna klara sig ute i det fria igen.

Här i Sverige föreläser Ing-Marie Persson om sina många resor till Afrika och det intressanta och ibland farliga arbete som hon får vara med om. Med stor inlevelse och passion bjuder hon på lärdomar från de stora människoaporna, massor med skratt, gråt och eftertanke.

Boka en inspirerande föreläsning med Ing-Marie Persson här hos Athenas!

Vill du veta mer om Ing-Marie och hennes föreläsningar? Läs vår intervju här!

  Våra håriga släktingar

  • Ämnen som tas upp i föreläsningen:
   – Schimpansen – vår närmaste släkting
   – Min håriga familj
   – Kommunikation och kroppsspråk
   – Känslor, kärlek, bekräftelse och ledarskap utan tal
   – Vad kan vi lära oss av schimpanserna?
   – Tillsammans blir vi starka!
   – Just du är en viktig droppe!
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden