Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Maktlekar

Maktlekar är farligt då det handlar om ”lekar” där den som förlorar blir slagen, sparkad eller kränkt på annat sätt. ”Lekarna” kan handla om att sudda på någon arm och den som säger stop först är bög, eller spraka burkar och den som missat blir slagen, och så vidare. Boka en föreläsning om detta viktiga ämne och hjälp samhället bli av med dessa lekar.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • När makt och lekar blandas uppstår ett fenomen som kallas maktlekar. Det handlar om lekar som innehåller inslag av straff och ritualer i form av förnedring eller våld. De blir allt vanligare i våra skolor, och blir allt grövre till sin karaktär. Gränserna mellan vad som är okej och inte suddas ut och många barn och ungdomar går idag med en knut i magen till skolan.
  • Föreläsarna som talar om maktlekar kan vara lärare, ungdomspedagoger, sociologer eller forskare. De är experter på ungdomar och maktspel, och vet när en lek går från att vara rolig och utvecklande till att bli direkt skadlig.
  • Föreläsningarna om maktlekar passar bland annat föräldrar, pedagoger och ungdomar. De kan ge nyttiga verktyg till att kunna se varningstecken hos sina egna barn och på skolan, och veta hur och när man ska dra gränser. De passar också utmärkt på skolor för att upplysa om ämnet och ge redskap till att förebygga våld och kränkningar i skolan.