Laddar innehåll ...

Föreläsare om Maktlekar

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet Maktlekar. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Maktlekar

  • När makt och lekar blandas uppstår ett fenomen som kallas maktlekar. Det handlar om lekar som innehåller inslag av straff och ritualer i form av förnedring eller våld. De blir allt vanligare i våra skolor, och blir allt grövre till sin karaktär. Gränserna mellan vad som är okej och inte suddas ut och många barn och ungdomar går idag med en knut i magen till skolan.
  • Föreläsarna som talar om maktlekar kan vara lärare, ungdomspedagoger, sociologer eller forskare. De är experter på ungdomar och maktspel, och vet när en lek går från att vara rolig och utvecklande till att bli direkt skadlig.
  • Föreläsningarna om maktlekar passar bland annat föräldrar, pedagoger och ungdomar. De kan ge nyttiga verktyg till att kunna se varningstecken hos sina egna barn och på skolan, och veta hur och när man ska dra gränser. De passar också utmärkt på skolor för att upplysa om ämnet och ge redskap till att förebygga våld och kränkningar i skolan.