Laddar innehåll ...

jonas Svensson

Jonas Svensson

Samtalsterapeut och föreläsare

Vi svenskar brukar gilla lagom, men när det kommer till skärmanvändning är vi extrema. De flesta skolor och förskolor använder sig av datorer och surfplattor i undervisningen och nästan alla barn sitter dagligen framför en skärm. Samtalsterapeuten Jonas Svensson ger en djupare insikt i vilka nya sorters beteenden, beroenden och utmaningar detta för med sig för både barn, föräldrar och pedagoger. Boka en spännande föreläsning och hör mer!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Det digitala har blivit en självklar del av vår vardag, men vi vet ännu inte riktigt hur vi ska hantera det på bästa sätt. Hur lång är den optimala skärmtiden? Hur får man en hemmasittare att vilja gå till skolan igen? Jonas Svensson ger verktygen till att hitta balans mellan gränser och frihet och en djupare inblick i vad våra barn egentligen gör på nätet.

Över hälften av föräldrarna i Sverige känner att det har svårt att veta hur de ska förhålla sig till skärmtid hemma. Skolor upplever nya svårigheter i takt med att andelen hemmasittare ökar och motivationen till studier minskar. Skolverkets analys av OECD-rapporten visar att de dalande skolresultaten har ett direkt samband med ökad skärmtid. Jonas Svensson går till botten med hur våra nya digitala beteendemönster påverkar våra relationer, kan ge upphov till konflikter, hur värderingar uppstår och hur människor skapar gemenskaper som både innesluter och utestänger.

Jonas Svensson är utbildad samtalsterapeut, spelberoendebehandlare och coach. Han var en av de första i Sverige som redan år 2008 började arbeta kliniskt i terapi med klienter och familjer kring spelproblematik och skärmtid. I dag arbetar han förutom med sin egen verksamhet även som konsult åt kommuner och skolor i behandling med hemmasittare och unga som mår dåligt eller agerar ut. Personal och familjer får kunskap till att förstå varför det ibland blir fel och hur man kan bemöta problematiken på bästa sätt.

Som behandlare inom många olika institutioner, flera års klinisk erfarenhet och en utpräglad människokännedom är Jonas Svensson expert på hur man möter och handskas med de hälso- och relationsmässiga utmaningar vi står inför i och med digitaliseringen.

Oavsett om du är förälder eller arbetar med barn och unga kommer du att få värdefulla verktyg och en bredare förståelse för hur livet i onlinevärlden ser ut, hur det påverkar oss och vad du kan göra för att hitta en balans som fungerar.

Boka en föreläsning med Jonas Svensson här hos Athenas!

  Barn, media och  den optimala skärmtiden

  • Tvååringar surfar på Internet, tonåringar sitter framför en skärm nio timmar per dag och lekplatser gapar tomma. Undersökningar har visat att ökad skärmtid ger sämre skolresultat, och konflikter om spel- och mediatid har blivit vardagsmat i många hem. Ändå köper vi in iPads och datorer till barnen i skolor och daghem. Varför? Vilka konsekvenser kan det ha?
  • Jonas Svensson har många års erfarenhet från att arbeta med barn, föräldrarådgivning och handledning av pedagoger. Han benar ut för- och nackdelarna med digitaliseringen med barnen och ungdomarna i fokus. Frågor som tas upp är bland annat:
   – Vad händer med oss och våra relationer när vi spenderar allt mer tid framför en skärm?
   – Vilka knep använder speltillverkarna för att hålla kvar unga i spelen?
   – Hur motiverar vi eleverna att göra läxorna i stället för att spela?
   – Hur ser de sociala medierna ut? Vilka värderingar sprids på de olika forumen?
   – Hur hanterar man nätmobbning?
   – Hur fungerar det med nätdroger? Vad är det som får ungdomarna att söka sig till dem?
  • Svaren på dessa frågor och många fler får du i denna intressanta och viktiga föreläsning. Jonas Svensson ger dig som förälder, lärare eller pedagog en större förståelse kring barn och media och konkreta verktyg till att hantera utmaningarna och fördelarna som följer med digitaliseringen.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden