Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Diabetes

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet diabetes. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Diabetes

  • Diabetes, eller sockersjuka, är en sjukdom som gör att man har för högt blodsocker. Detta får man på grund av att ens bukspottkörtel inte producerar tillräckligt mycket insulin.
  • Det finns två former av diabetes, typ 1 och typ 2. Typ 2 har tidigare kallats för åldersdiabetes, då det oftast var äldre människor som drabbades. Nu för tiden ser man dock typ 2-diabetes i mycket unga åldrar.
  • Man kan behandla diabetes genom att ge insulin, men det är också viktigt att man har rätt kosthåll. Det är avgörande vad man äter och när man gör det.
  • Föredrag om diabetes kan handla om sjukdomen och behandlingsformer, om att leva med diabetes, och givetvis också om hur man bäst möjligt kan förebygga att drabbas av sjukdomen.