Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Socialt arbete

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet socialt arbete. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Socialt arbete

  • Socialt arbete är arbete inriktat på olika typer av sociala problem, dess konsekvenser och lösningar. Sociala problem kan vara individens problem med ekonomin, bostadssituationen, narkotika, alkohol, psykisk sjukdom, isolering på grund av segregation, kriminalitet och mycket mer.
  • I Sverige är det sociala arbetet en del av välfärdssystemet som ska se till att medborgare får hjälp av det offentliga när de har behov för det.
  • Hur säkerställer man att det sociala arbetet fungerar optimalt och att mest möjlig hänsyn tas till de människor man försöker att hjälpa? Föreläsningar om socialt arbete ser närmare på viktiga frågeställningar vad gäller socialt arbete, dess stadgar, principer och målsättningar.