Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-02-blue
Pelle Snickars - Professor, författare och mediaexpert

Pelle Snickars

Professor, författare och mediaexpert

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Pelle Snickars

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi översvämmas av information, men har vi blivit smartare? Pelle Snickars är forskare, författare och professor i medie- och kommunikationsvetenskap och kan berätta allt du behöver veta om den digitala utvecklingen och hur den har påverkat oss. Förutom en mängd intressanta fakta får du konkreta verktyg till att sålla fram bra information och genomföra innovativa förändringar utan att tappa kontakten med verkligheten. Boka en spännande föreläsning!

Vad har papper, affischer, kassetter, radio, film, tidningar, smartphones, krigsbyten och ölkrus gemensamt? Alla är exempel på olika medieformer som vi använt oss av genom tiderna. Pelle Snickars har forskat i ämnet och hur vi har påverkat och påverkats under årens lopp. En sak är säker: vår samtid är annorlunda. Väldigt annorlunda.

Pelle Snickars kan media och mediernas historia utan och innan. Han är professor i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot digital humaniora vid Umeå Universitet. Dessutom är han forskare och författare till ett tiotal böcker inom media, Internet och digitalisering.

Internet är gratis, men vi betalar med information om oss själva. Hur mycket information ger vi ut egentligen? Vem kontrollerar informationen och vad används den till? Pelle Snickars ger en bild av hela systemet, ända från Internets späda barndom till smartphonen i din ficka. Han reder ut begreppen information och kunskap, och ger oss redskapen till att effektivt sålla fram bra information i ett konstant flöde av reklam, erbjudanden, artiklar, smarta tips och roliga kattvideor.

Pelle Snickars ger oss många olika perspektiv på media och kommunikation. Under hans spännande föreläsningar kan du höra mer om mediernas historia, vilka effekter media har på oss och få konkreta redskap till att själv använda media på ett smart sätt.

Du hittar vår intervju med Pelle Snickars här!

Visa föreläsningar med Pelle Snickars

  Medier

  • Allt från böcker och tv till Internet och podcasts. Vad är det som gör att vissa mediefenomen stannar längre, medan andra bara blir ”flugor”?
  • Vad får oss att använda medierna, och vilka för- och nackdelar finns det med de olika medieformerna?

  Digitaliseringen

  • Hur har digitaliseringen påverkat oss som individer, våra relationer och vårt samhälle?
  • Hör mer om digitaliseringens utveckling, historia och inverkan på oss människor.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Pelle Snickars

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Pelle Snickars