Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Universum

Vissa skräms av det, vissa blir uppfylld av det, nämligen universum. Vi har mer fakta om yttre rymden än om haven på planeten vi bor på. Athenas föreläsare som talar om rymden tar med den senaste forskningen, och spräcker teorier eller kommer med nya. Låt föreläsningen vidga dina vyer för rymden och väck din inre astronaut! Kicka in profilerna för att se vad de talar om eller ring oss så hjälper vi dig hitta rätt talare till det evenemang du ska hålla!


Om Universum

  • Universums ålder uppskattas till att vara runt 13,7 miljarder år gammalt. Vår kunskap om universum är dock fortfarande begränsad och mycket präglas fortfarande av en hel del mystik. Observationer av supernovor har visat att universum fortfarande expanderar och vi känner bara till en försvinnande liten del av det.
  • Rymden rymmer en lång rad fenomen som vi vet mer eller mindre om. Det handlar om fjärran solsystem, planeter, stjärnor, galaxer, svarta hål och mycket, mycket mer. Man kan lätt bli lite vimmelkantig när man försöker föreställa sig själv som en del av det gigantiska universum. Vår verklighet kan då kännas som en enda otrolig science fiction-film.
  • Föreläsningar om ämnet ger inblick i de häpnadsväckande företeelser man kunnat skåda i den mystiska yttre världen, om rymdresor och närliggande planeter. De kan handla om framtidens möjligheter i rymden, framtida hot och den eviga frågan – finns det liv någon annanstans förutom på jorden?