Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Tyskland

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet Tyskland. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Tyskland

  • Tyskland är Europas mest folkrika republik med fler än 80 miljoner invånare. De tyska staterna var både under medeltiden och renässansen några av de mest mäktiga och hade enormt inflytande under det Tysk-romerska riket.
  • Det Tyskland vi känner i dag blev samlat som nation år 1871 och under första delen av 1900-talet blev det huvudperson i två världskrig, som lämnade landet utarmat. Men under sista halvan av 1900-talet har nationen återigen intagit sin plats som en av världens starkaste ekonomier.
  • Föreläsningar om Tyskland kan handla om Tysklands historia, om Tysklands politiska och ekonomiska utvecklingen och dagens Tyskland sett i ett globalt perspektiv. Under de senaste åren har Tyskland utmärkt sig extra genom att vara det land i Europa som tagit emot flest flyktingar under ledning av Angela Merkel, och föreläsningar kan givetvis också handla om detta.