Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Poesi

Här hittar du poeter, författare och föreläsare som kan tala om ämnet Poesi. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Poesi

  • Poesi är till skillnad från prosan avsedd att inte bara läsas, men även att reciteras. Det är en konstform med mycket gamla anor, som i dag kan upplevas både i traditionell form eller som modern estradpoesi och “spoken word”.
  • Poesi är ofta skriven efter vissa format eller mallar, till exempel på rim, som en haiku eller som en limerick, men det kan också bara vara skrivet direkt ur hjärtat, utan filtrering av intellektet. Ofta försöker man förmedla känslor, budskap och humor i ett komprimerat format.
  • Föreläsarna som talar om poesi kan vara diktare, estradpoeter eller väldigt kunniga om poesi och poeter. De kan leverera träffsäker poesi, underhållande spoken word eller intressanta fakta och anekdoter.
  • Föreläsningarna om poesi passar alla som tycker om träffsäkra beskrivningar, smarta formuleringar eller som bara vill ha ett underhållande och berörande inslag på nästa evenemang.