Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Lingvistik

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet lingvistik. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Lingvistik

  • Lingvistik är läran om språk; språkvetenskap. Den behandlar frågor som var språket härstammar från och hur det har utvecklat sig genom tiderna.
  • Språk är i allra högsta grad ett levande, dynamiskt fenomen, även om man lätt kan få intryck av det motsatta när man läser grammatik. Det är i ständig förändring och ett oerhört viktigt kommunikationsverktyg mellan oss människor.
  • Föredrag om lingvistik kan handla om grammatik, fonetik och semantik, men också om språkhistoria, slang och dialektala språkfenomen. Glöm allt om högstadietidens undervisning i tyska kasus som mall för hur en språkföreläsning ser ut, och välkommen in i en ögonöppnande och spännande språkvärld.