Laddar innehåll ...

Emma Lindblad - Expert på identitet

Emma Lindblad

Expert på identitet

Hur fungerar vi människor i en tid där den teknologiska utvecklingen accelererar? Hur förstår vi oss själva och varandra i en konsumtionskultur som radikalt förändras? Och hur skapar vi mening i vår tillvaro och en identitet som sticker ut så där lagom mycket? Emma Lindblad forskar om identitet, konsumtion och går under ytan på hur vi skapas och formas av det vi konsumerar. Boka en inspirerande föreläsning full av nya, spännande perspektiv!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Konsumtion, liksom andra kulturella uttryck, speglar och formar oss människor. Våra val som konsumenter säger något om oss som individer, flockmedlemmar, vår samtid och framtid. Dr. Emma Lindblad berättar mer om de viktiga broar som finns mellan konsumtion, identitet och samhälle.

Emma Lindblad är fil.dr i modevetenskap, forskare och föreläsare. Till hennes expertområden hör mode, identitet, konsumtion och ungdomskultur, ämnen som utforskades i hennes doktorsavhandling Looking vanlig; neither too much nor too little. Där undersökte hon modekonsumtionen bland ungdomar i en svensk småstad och vad det att identifiera sig själv som “vanlig” har för betydelse för förståelsen av sig själv och andra.

Emma Lindblad använder konsumtionen som en väg in till att förstå människor. Den vanliga, vardagliga konsumtionen – oavsett om det handlar om mode eller ny teknik – är mer betydelsefull för vilka vi är och blir än vi kanske tror.

Med en kandidatexamen i mänskliga rättigheter, en magister i socialantropologi och en doktorsgrad i modevetenskap kan Emma Lindblad ge värdefulla perspektiv åt kulturarbetare, försäljare, marknadsförare och alla som är intresserade av att förstå sig själva, sina kunder och sin samtid lite bättre.

Boka en inspirerande föreläsning med Emma Lindblad hos Athenas!

 

Foto: Line Degerhammar

    Konsumtion och identitet

    • En skräddarsydd föreläsning om identitet, konsumtion, sticka ut och passa in. Kontakta oss på Athenas för att få veta mer om Emma Lindblad och hennes föreläsningar!
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden