profile-cover-generic-06

Om politik, omvärld och ett ledarskap i konstant förändring

Anna Kinberg Batra föreläsning

Anna Kinberg Batra

Anna Kinberg Batra är en författare, rådgivare och föreläsare. Med sin erfarenhet som tidigare partiledare för moderaterna, talar hon om ledarskap i tider av oroligheter, svåra förutsättningar och politik.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Anna Kinberg Batra

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

2015 blev Anna Kinberg Batra moderaternas första kvinnliga partiledare. Detta under en turbulent period av flyktingkriser, terrorism, populism och polarisering. Efter avgångskrav från partikamrater lämnade hon posten som partiledare år 2017. Idag föreläser Anna Kinberg Batra om ledarskap, förändring, politik och om hennes liv efter politiken. Hon är knuten till Handelshögskolans centrum för ledarskapsforskning, skribent i Dagens Industri, agerar som rådgivare för olika företag samt organisationer. Hon är även författare till boken "Inifrån" som släpptes 2018.

Därför ska du boka en Anna Kinberg Batra föreläsning:

 • Få en inblick i hur det är att vara ledare för en av Sveriges svåraste uppdrag, hur en är en god ledare i tider av förändring och oroligheter.
 • Kunskap om vad näringslivet kan lära sig av politiken och tvärtom, i en stökig och otålig tid.
 • Hennes varma publiknärvaro och skarpa analyser gör föreläsningen inspirerande, intressant, kunskapsrik och underhållande.

Anna Kinberg Batras period som partiledare för moderaterna var hektisk, i konstant förändring och krävande. Hennes sikte var att bli Sveriges första kvinnliga statsminister, men i takt med att tiderna och omständigheterna drastiskt förändrades fick det ett abrupt slut. Hon blev den första moderata partiledaren sedan 1907 som inte fick möta väljarna. Hennes planer och omfattande arbete att förändra moderaterna tog plötsligt slut då partikamraterna krävde avgång efter en tid av krympta resurser och ministrar som slutade.

Idag är Anna rådgivare och föreläser om livet efter partipolitiken, om ett ledarskap i förändring. Bortsett från sin politiska bakgrund och erfarenhet har hon arbetat med många nystartade företag, varit informationschef på Stockholms Handelskammare och är rådgivare till Sweden-India Business Council. Hon sitter även med som styrelseledamot i Swedish Space Corporation och Avanza Pension. Ett stort engagemang i Seeds of Peace som arbetar med utbildning för judiska och muslimska ungdomar i ledarskap och samhällsförändring.

I boken ”Inifrån” som publicerades 2018 får vi följa med Anna bakom kulisserna inom den svenska politiken. Hennes personliga berättelse om vad som hände, vägen dit och hur det faktiskt kändes där och då. En Anna Kinberg Batra föreläsning är unik, precis som hennes historia. Med personliga berättelser blandar hon samhällsanalyser och verktyg för ett bra ledarskap. Hennes sätt att lära ut och inspirera smittar fort av sig på åhörarna och är mycket uppskattat.

Kontakta oss på Athenas för mer information eller för att boka Anna Kinberg Batra!

 

Visa föreläsningar med Anna Kinberg Batra

  Anna Kinberg Batra har mångårig politisk erfarenhet från alla nivåer både nationellt, lokalt och internationellt, examen från Handelshögskolan i Stockholm och även erfarenhet från entreprenörskap som informationschef på Stockholms Handelskammare, rådgivare till SSE Business lab och medgrundare av rekryteringstjänsterna Nova och Jobline/Monster.

  I dag arbetar hon med föreläsningar, rådgivning och styrelseuppdrag och är även krönikör i Dagens Industri.

  Ledarskap när allting förändras

  • Möt Anna Kinberg Batra i en föreläsning om livet efter partipolitiken. Hur de ständiga förändringarna som sker i samhället påverkar ett ledarskap.
  • Vad innebär det egentligen med ett samhälle som lever digitalt dygnet runt? Och hur påverkar detta organisationer samt företag?
  • Hur leder en under oklara förutsättningar? Alla de extrema omvärldsförändringarna? Med en självdistans och skärpa vägleder Anna er genom vad och hur resonemanget och agerandet bör gå till.
  • Hon lyfter även om att bryta normen och de olika måttstockarna för män och kvinnor som fortfarande existerar.
  • Kompletteras fördelaktig med frågestund i anslutning till föreläsningen.

  Så går du starkare ur kris – ledarskap när allting förändras

  • Anna Kinberg Batra blev moderaternas första kvinna som partiledare. Men i stället för att bli Sveriges första kvinna som statsminister efter valet 2018 tvingades hon avgå redan 2017, under en tid av turbulens och stora samhällsförändringar som då bara hade börjat.
  • Efter avgången skrev hon boken ”Inifrån” och knöts till Center for Advanced Studies in Leadership på Handelshögskolan i Stockholm. Där, och från personlig erfarenhet av att kommit igen efter allvarlig sjukdom tidigare i livet, formades unika erfarenheter av ledarskap när ingenting blir som planerat. Vilket de flesta ledare måste tänka på i dag, vare sig man vill eller inte. I föreläsningen bjuder Anna på personliga erfarenheter, aktuella kunskaper och ger handfasta råd till ledare i turbulenta tider. Dagens verklighet, alltså.

  Samtal och panel

  • Anna Kindberg Batra är även tillgänglig för samtal och paneler rörande ämnen inom jämställdhet, politik, ledarskap och förändring.

Referenser

Den var mycket adekvat utifrån vårt sammanhang och forum. Vi är alla väldigt nöjda!

HRBP

BDO

Fantastisk, hon är bäst!

Projektledare

Kraftkällan Evenemang AB
Skicka en icke-bindande förfrågan på Anna Kinberg Batra

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Anna Kinberg Batra