Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Astronomi

Astronomi handlar om våra kosmos och våra himlakroppar, vårt universum helt enkelt. Forskningen kring det handlar mycket om dess uppkomst och utveckling och vad som kan finnas där ute. Många av de studier som görs är för att förstå, allt ifrån hur svarta hål fungerar till kometers beståndsdelar, och hur en supernova funkar. Boka en föreläsning om ämnet och få senaste kunskapen och vetenskapen!


Om Astronomi

  • Astronomi är en av de äldsta vetenskaperna och det är inte att undra på. Tänk dig själv hur oändlig och mystisk himlen tedde sig för de första människorna – vad händer egentligen däruppe? Frågan är fortfarande föremål för mycken undran. Sedan de allra första studierna om himlen och himlakropparna har vetenskapen om rymden nått långt. Forskare fortsätter att leverera spännande resultat som utan tvekan borgar för många förvånade utrop.
  • 1969 ägde den första bemannade månlandningen, med Neil Armstrong i täten, rum. NASA har som mål att skicka människor till månen år 2020 – men det finns fortfarande många obesvarade frågor om rymden och universum. Detta bidrar förstås till astronomins popularitet.
  • Föreläsningar eller föredrag om ämnet Astronomi kan belysa den senaste forskningen och göra den såväl begriplig som spännande. Föreläsningarna passar för dig som på något vis jobbar med frågor som rör rymden och universum, men också på skolor eller övriga kunskapssäten där astronomi är aktuellt på ett eller annat sätt.