Laddar innehåll ...

Föreläsare om Astronomi

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet Astronomi. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Astronomi

  • Astronomi är en av de äldsta vetenskaperna och det är inte att undra på. Tänk dig själv hur oändlig och mystisk himlen tedde sig för de första människorna – vad händer egentligen däruppe? Frågan är fortfarande föremål för mycken undran. Sedan de allra första studierna om himlen och himlakropparna har vetenskapen om rymden nått långt. Forskare fortsätter att leverera spännande resultat som utan tvekan borgar för många förvånade utrop.
  • 1969 ägde den första bemannade månlandningen, med Neil Armstrong i täten, rum. NASA har som mål att skicka människor till månen år 2020 – men det finns fortfarande många obesvarade frågor om rymden och universum. Detta bidrar förstås till astronomins popularitet.
  • Föreläsningar eller föredrag om ämnet Astronomi kan belysa den senaste forskningen och göra den såväl begriplig som spännande. Föreläsningarna passar för dig som på något vis jobbar med frågor som rör rymden och universum, men också på skolor eller övriga kunskapssäten där astronomi är aktuellt på ett eller annat sätt.