Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Jazz

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet jazz. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Jazz

  • Man menar att jazzmusiken uppkom i Amerika i slutet av 1800-talet. Det förekommer dock tidigare exempel på denna musikstil.
  • Jazzen förknippades ursprungligen med den afroamerikanske befolkningen i USA och släktade till afrikansk musik, gospel och blues, medan den sedan dess också har kommit att färgas av andra musikstilar, såsom klassisk musik, rock, pop och elektronisk musik.
  • Man talar om många olika genrer och perioder i jazzens historia, från New Orleans och swing till bebop, cool och freejazz.
  • Föredrag om jazz kan handla om jazzmusikens historia sett i olika perspektiv, men kan också dyka ner i subgenrer, enskilda musiker m.m.