Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter

Blogg

Hypnotisören: Knäppa tricket som ökar din medkänsla

Tillbaka till blogg

8. december 2017

visningar600 visningar

Ökad medkänsla leder till att du fattar bättre beslut och blir lyckligare. Det menar hypnotisören och föreläsaren Erik Olkiewicz, som är expert på att programmera om det undermedvetna sinnet. Här är ett av hans bästa råd.

En av mina hypnosklienter led av clownfobi. Varje gång han såg en clown på en filmaffisch eller på ett tivoli, fick han panik. Inte nog med det – blotta tanken på att en clown till exempel befann sig i samma rum som han fick hans hjärta att rusa.

Han använde med andra ord sin egen fantasi till att skrämma upp sig själv.

Inte så konstigt kanske. Varje tanke du tänker har en fysisk respons – och denna insikt kan du även använda till att öka din egen lycka och medkänsla.

Rädsla skapar stress. En inte helt ovanlig källa till stress är när vi uppfattar världen, och i synnerhet andra människor, som farliga. Vi spelar upp katastroffilmer i vårt eget huvud med hjälp av vår egen fantasi.

Vilken är då en bättre tanke som kan ge dig en bättre fysisk respons?

En klok man sa en gång till mig: ”Föreställ dig att alla människor bär en röd knapp. De vill att du ska trycka på den här röda knappen – för på den står det: FÅ MIG ATT KÄNNA MIG SPECIELL. 

Om du är villig att testa något nytt för att öka din medkänsla, kan du få ett uppdrag av mig. Nästa gång du är bland människor, eller kanske till och med bara talar med dem över telefon eller internet – eller bara tänker på dem – föreställ dig att de bär en röd knapp med texten ”Få mig att känna mig speciell”.

Jag vill inte berätta vad som händer med dig, jag vill att du själv ska upptäcka hur lugn och glad denna knäppa fantasiövning gör dig.

Det kan ju vara så att du automatiskt börjar hitta sätt som gör att människorna runt omkring dig känner sig speciella.

Det är möjligt att du känner större omsorg om dem och blir mer vänligt inställd till andra.

Kanske kommer du upptäcka att du ler mer och skrattar oftare.

Det är bara en tanke…

 

Erik Olkiewicz är hypnotisör, föreläsare och motivationsexpert. Han är en av få i världen som kan erbjuda något så unikt som hypnos på scen. Han har tränats av mästarna i London och Las Vegas i hur man planterar frön i det undermedvetna, öppnar kanaler för kreativitet och motivation, samtidigt som man underhåller och garanterar fullständig trygghet och respekt för alla inblandade.

 

Video: Se Erik Olkiewicz spektakulära hypnosshow

Hypnos är inte vad många tror. Det är ännu bättre. Förutom förbluffande underhållning är det – i rätt händer – ett effektivt verktyg till att öka glädje, självkänsla och motivation på kickoffen, konferensen, festen och företagsevent. Låt Erik Olkiewicz visa hur det går till!

Ska vi hjälpa dig att hitta den perfekta föreläsaren för ditt evenemang?

Få professionella råd från våra begåvade konsulter och skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.