Laddar innehåll ...

Föreläsare om Bilar

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet bilar. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Bilar

  • Bilen uppfanns i slutet av 1900-talet, och kallades då för automobil. Bil, det ord vi använder idag, är alltså en förkortning av detta.
  • Bilen ger fantastiska transportmöjligheter och god komfort, och privatbilismen ger typiskt större frihet än offentlig transport. De flesta bilar kör dock på bensin eller diesel, vilket tyvärr betyder att det finns en betydande problematik kring bilar och luftföroreningar. Ämnet cirkulerar ofta i politiska debatter.
  • Det finns många olika slags bilar, små som stora, snabba som långsamma – från den förnuftiga, ekonomiska familjebilen till den smarta och dyra sportbilen.
  • Föredrag om bilar kan handla om bilens historia, om bilismen och dess konsekvenser, om trafik och säkerhet, om motorsport och mycket, mycket mera.