Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Bilar

Bilar började tillverkas för lite mer 200 år sedan och då var det bara de rikaste som hade råd med dem. Sedan började de massproduceras och skapa olika modeller och sedan hade alla en bil. Men hur fungerar bilarna och är de säkra att lita på? I början gick de 4 km/h och behövde stanna var 15 meter för påfyllning av vatten och nu jobbar man emot helt självstyrande mot den bilen, AI bilen. Boka en föreläsning om ämnet få ta del av senaste forskningen, dess utveckling, påverkan på miljön, och allt som finns där till.


Om Bilar

  • Bilen uppfanns i slutet av 1900-talet, och kallades då för automobil. Bil, det ord vi använder idag, är alltså en förkortning av detta.
  • Bilen ger fantastiska transportmöjligheter och god komfort, och privatbilismen ger typiskt större frihet än offentlig transport. De flesta kör dock på bensin eller diesel, vilket tyvärr betyder att det finns en betydande problematik kring bilar och luftföroreningar. Ämnet cirkulerar ofta i politiska debatter.
  • Det finns många olika slags bilar, små som stora, snabba som långsamma – från den förnuftiga, ekonomiska familjebilen till den smarta och dyra sportbilen.
  • Föredrag om bilen kan handla om dess historia, om bilismen och dess konsekvenser, om trafik och säkerhet, om motorsport och mycket, mycket mera.