Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter

Blogg

Hur blir man en vinnare i tuffa tider?

Tillbaka till blogg

4. januari 2024

visningar813 visningar

När det nu blir sämre tider, så är det många företag som drar ner på det som inte är core business. Olika hälsosatsningar brukar vara en sådan sak.

Men tänk om man skulle göra samma sak inom idrottens värld. ”Nu är det tuffa tider, nu kommer vi bara satsa på att träna hårt. Vila och återhämtning får vi ta sen”, deklarerar coachen. Vad händer då när det blir bättre tider? Jo, halva gänget kommer ju vara skadade eller prestera halvbra, så de kommer vilja byta till en klubb där man förstår vikten av vila för att hålla sig hel och skadefri. Som förstår vikten av vila för att prestera på max. Det är ju inget roligt att sitta på bänken. Man vill ju vara med och slåss om medaljerna. Man vill ju tillhöra det vinnande teamet. Är det där du vill vara som chef när vi går ur lågkonjunkturen?

Så för att du ska stå med det vinnande laget när vi går ur lågkonjunkturen så ska du tänka tvärtom.

Så för att du ska få ha kvar dina medarbetare när vi går ur lågkonjunkturen så ska du tänka tvärtom.

Det är nu du ska satsa på hälsa.

Det är nu du ska prioritera återhämtning och vila. Det är nu det ska prioriteras från högsta ledningen. Så att det blir genomslag i hela organisationen. Och det är väl nu, om någon gång, när det är tuffare tider som du behöver tänka nytt, komma på den där kreativa idéen som gör att ni springer om konkurrenterna. Det är nu du behöver din hjärnas fulla kapacitet. Och du får tillgång till den när du prioriterar VILAN!

//Helena Hafström Hedberg – för att läsa mer eller boka en föreläsning, klicka här!

Vill du ha hjälp? Jag arbetar både med föreläsningar, workshops och individuell coachning för att få hälsan att bli beständig i ett företag. Jag arbetar med alla nivåer på ett företag men mitt fokus är ledningsgrupper, för när ledningen märker att de presterar bättre, så går det neråt i organisationen och hälsan blir beständig. För några år sedan så omskolade jag mig från marknadschef till hälsocoach. Jag utbildar näringslivet i hälsa och visar på att hälsa är en avgörande faktor för att prestera på max och bli hållbar. Sedan kopplar jag också till hur hälsan påverkar vår hjärna och därmed vår arbetsprestation samt drar en del paralleller med min bakgrund som landslagslöpare. Jag brukar säga att hälsan rätt använd, bara är en win – win för näringslivet. Ökad prestation hos medarbetarna samtidigt som de blir hållbara och mår bra.

Ska vi hjälpa dig att hitta den perfekta föreläsaren för ditt evenemang?

Få professionella råd från våra begåvade konsulter och skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.