Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Om livet i Knutbysektens hjärta som Kristi bruds tjänarinna

Josefine Frankner

Josefine Frankner

Josefine Frankner var en vanlig tonåring som blev tjänarinna till Kristi brud i Knutbyförsamlingen. Med sin unika livshistoria talar hon om hur idyllen urartade till hjärntvättning och misshandel.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Josefine Frankner

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

I 25 år var Josefine Frankner fast i Knutbyförsamlingens grepp. Som tonåring anslöt hon sig till sekten och snart förvandlades optimismen till en mardröm. Josefine var Kristi bruds tjänarinna och tvingades utföra allt från hushållssysslor till Kristi bruds kroppsvård. Hon blev sektens slav. Idag föreläser Josefine Frankner om sin unika livshistoria där hon som tonåring med en trygg uppväxt blir fast i en osund sekt. Hennes fängslande föreläsning handlar om vägen in och ut ur Knutbysekten. Hon är även författare och högaktuell med boken ”Kristi Bruds Slav – Mitt liv i sektens hjärta” (Polaris Förlag april 2021).

Därför ska du boka en föreläsning med Josefine Frankner

  • Få en unik inblick i vägen in i en av Sveriges mest omskrivna sekter samt hur det var möjligt att ta sig ur sekten och gå vidare i livet.
  • Få kunskap om svåra ämnen som mental känslomässig nedbrytning, förtyck och våld i nära relationer såväl som mer upplyftande teman som överlevnadsstrategier, vändpunkter och en andra chans i livet.
  • Josefines gripande livshistoria och kämpaglöd gör föreläsningen fängslande och lärorik för alla. Ingen i publiken lämnas oberörd.

Josefine Frankner var under många år den person som stod Kristi brud närmast. Som tonåring lämnade hon sin trygga bakgrund och flyttade till Knutby där hon anslöt sig till Filadelfiaförsamlingen. Hon upplevde den första tiden i sekten som idyllisk och full av optimism och gemenskap. Snart förändrades situationen och Josefines liv förvandlades till en mardröm.

Josefine utsågs till Kristi bruds närmsta tjänarinna, vilket innebar att hon skulle vara på pass dygnet runt och utföra allt som krävdes. Hon blev Kristi bruds personliga slav. Josefine blev successivt nedbruten, både psykiskt och fysiskt. Den glada och sociala tonårstjejen förvandlades till en livrädd person som mekaniskt utförde sina sysslor. Grundläggande rättigheter togs ifrån henne. Hon var tvungen att säga upp kontakten med sina föräldrar och hennes två barn togs ifrån henne. Hon förlorade inte bara sin familj, utan även sin egen identitet.

Under 25 års tid fick Josefine utstå smärta och kränkande handlingar i form av hjärntvättning, misshandel och fråntagna rättigheter. Den skräckfyllda tillvaron blev hennes vardag. Det var först när hennes dotter utsattes för sexuella övergrepp som hon och familjen lyckades lämna sekten. Idag har Josefine fått en andra chans och kan leva livet på sina egna villkor.

I dag studerar Josefine beteendevetenskap, är högaktuell med boken ”Kristi Bruds Slav – Mitt liv i sektens hjärta” (Polaris Förlag april 2021) och är ute och föreläser för både unga och vuxna ute på skolor, bibliotek, inom vården, företag, myndigheter och kommuner.

Boka en viktig, fängslande och lärorik föreläsning med Josefine hos Athenas!

Foto Joel Nilsson

 

Visa föreläsningar med Josefine Frankner
JOSEFINE FRANKNER FÖRELÄSNING

Min väg in och ut ur Knutby sekten

Om föreläsningen

Josefine tar upp svåra ämnen som förtryck, utnyttjad i beroendeställning, grupptryck, psykologin bakom osunda sekter, mental känslomässig nedbrytning och våld i nära relation. Att bli fråntagen sin identitet, överlevnadsstrategier, vändpunkt och ny start. Hör hennes egna berättelse ”Min väg in och ut ur Knutby sekten”.

 

Berörande & lärorik

Josefines föreläsningar handlar om hur en tonåring med en trygg uppväxt blir fast i en osund sekt. Vägen till att bli fråntagen sin identitet och sina mänskliga rättigheter. Men också hur man kan hitta sin väg ut. Ett intressant upplägg där erfarenhet möter viktiga lärdomar. Med en anförande form som gör att man kan relatera till det, oberoende om man har en egen erfarenhet av ”slutna sammanhang”.

Josefines föreläsningar är flexibel och anpassas efter åhörarnas önskemål.

Boka en berörande, fängslande och lärorik föreläsning med Josefine Frankner hos Athenas!

Referenser

Fantastiskt att få träffa Josefine och man blev SÅ berörd av henne och hennes fruktansvärda livshistoria. Man blir ännu mer berörd av det sätt hon nu tar sig an världen och modet hon visar. Hon kommer göra skillnad för människor i så många kontexter vilket är fullständigt fabulöst! Och viktigt! Hon är dessutom en fantastisk person att vara i närheten av!

Polismyndigheten
Skicka en icke-bindande förfrågan på Josefine Frankner

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Josefine Frankner