Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-06

Nya, vassa perspektiv på ekonomi och globalisering

Johan Norberg (foto Eli Sverlander) - Författare, föreläsare och dokumentärfilmare

Johan Norberg

Johan Norberg gräver djupt i ekonomin och globaliseringen och inspirerar oss till att börja se fram emot framtiden

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Johan Norberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Varje dag hör vi om migrationskriser, hungersnöd, finansiella krascher, arbetslöshet, miljökatastrofer och krig. Det är lätt att tro att hela världen håller på att kollapsa. Men faktum är att vi har gjort enorma framsteg och att det mesta faktiskt är bättre än någonsin. Johan Norberg är är känd på världsplan för sin förmåga att gräva djupt i ekonomins olika aspekter och sedan presentera tunga teorier på ett begripligt och fängslande sätt. Boka hans spännande föreläsning här!

Tar robotarna våra jobb? Svälter hela kontinenter ihjäl? Har vi blivit kalla och cyniska? Johan Norberg är en internationellt hyllad föreläsare, författare och dokumentärfilmare som ger oss nya, vassa perspektiv på ekonomi, globalisering och alla de framsteg vi människor har gjort.

Johan Norberg har studerat filosofi, litteraturvetenskap, statsvetenskap och har en fil.mag. i idéhistoria. Han figurerar regelbundet i svensk och internationell media som kommentator och är kolumnist bland annat i tidningen Metro. Han är även författare till inte mindre än 15 böcker. Genombrottet kom år 2001 med den internationella bästsäljaren Till världskapitalismens försvar, som har översatts till 25 olika språk. Hans senaste bok, Framsteg (2017), hyllas även den internationellt:

“En fantastisk bok … Norberg släpper loss en virvelvind av bevis … Den här boken är en explosion av sunt förnuft.” – The Economist
“En övertygande skildring” – Wall Street Journal

Johan Norberg gör alltid ett gediget förarbete inför sina föreläsningar för att kunna leverera faktabaserade och nyanserade perspektiv på framtiden. Han tar sig igenom de tunga studierna och presenterar de bitar som är mest spännande och relevanta för dig och din verksamhet.

Boka en tankeväckande och inspirerande föreläsning med Johan Norberg!

 

Foto: Eli Sverlander

Visa föreläsningar med Johan Norberg

  Framsteg: 10 skäl till att se fram emot framtiden

  • Ja. Robotarna kommer att ta många av våra jobb. Faktum är att de redan har gjort det, men vad vi ofta glömmer är att de samtidigt skapar nya jobb. Genom att överlåta det monotona, rutinmässiga arbetet åt maskiner kan vi flytta arbetskraft till att lösa andra problem. Problem som kräver mänskliga förmågor som kreativitet, empati och fantasi för att kunna lösas.
  • Med hårda fakta hämtade från institutioner som Världshälsoorganisationen, Världsbanken och FN visar Johan Norberg hur långt vi har kommit:
   – 90 % av världens befolkning har tillgång till rent vatten i dag, jämfört med 50 % år 1980
   – Den extrema fattigdomen har sjunkit
   – Analfabetismen har sjunkit
   – Barndödligheten har sjunkit
   – Livslängden har ökat
  • Det är alltså inte är så illa som man kan få intrycket av från nyheterna. Nu gäller bara för oss att inse vilka enorma framsteg som har blivit gjorda, annars kan vi riskera att förlora alltihop. Johan Norberg berättar mer under denna inspirerande föreläsning, som bygger på hans internationellt hyllade bok med samma namn.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Johan Norberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Johan Norberg