Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter

Blogg

SÅ TÄNDER DU MOTORERNA IGEN EFTER SEMESTERN – EXPERTEN OLOF RÖHLANDERS TRE TIPS!

Tillbaka till blogg

21. september 2023

Sommarsåsigheten ska ur kroppen och det är dags att börja jobba igen. Det är många som gärna skulle ha förlängt semestern lite till, kanske är du inte färdigåterhämtad, men nu gäller det att ställa om till arbetskläderna och få igång vardagsrutinerna. Även om det tar emot så finns det flera fördelar med att komma igång igen. Här kommer den mentala tränaren Olof Röhlanders tre tankar om hur du tänder motorerna inför hösten!

1. Se fördelarna

Tänk att du har ett jobb att gå till, bara en sån sak. Förstå hur många det finns där ute som har helt andra förutsättningar ändå du, som inte vet vad som ska ske eller hur det ska gå. Men du har en uppgift, en orsak att kliva upp på morgonen, du är med i matchen. Visst, allt är inte roligt med att börja jobba, men betänker du alternativet så inser du att det finns fler fördelar än nackdelar med att börja jobba igen. Det finns många fler fördelar såklart, men bara den att du har ett jobb att gå till räcker gott!

2. Lär känna dig själv

Vi är alla olika. Gör en inventering av hur du är som person och hur du ska lägga upp hösten utifrån det. Behöver du börja lugnt och successivt trappa upp tempot så försök få till det så. Kasta dig inte in i en massa projekt direkt om det inte passar dig. Om du däremot känner dig utvilad och redo, då kan det vara läge att trycka full gas direkt och därmed få många bollar i rullning. Det viktigaste är att du känner att du har koll på läget. Det är alltid bättre att ligga steget före än steget efter.

3. Skapa tidig framgång

Det finns inte mycket som tänder motorerna mer än att lyckas med saker. Det ger mersmak och energi till att göra fler saker. Dessutom visar forskningen inom motivation hur viktigt det är att du får känna dig kompetent, att du är effektiv i det du gör, att det flyter på. Sätt därför inte igång med det allra svåraste, ta istället tag i det som du är duktig på och som ger dig den fina känslan av framåtskridande. Du är rätt person på rätt plats, du bockar av små men viktiga saker, och nu är du på gång igen!

När du ser fördelarna, vet hur du fungerar och vad du behöver just nu, och dessutom skapar tidig framgång i det du gör, då kommer motorerna att tändas även den här hösten. Det finns mycket som kan hända, och det är oro i världen och kanske är det skakigt även i din bransch, men det du kan göra är att fokusera på det du själv kan göra och hålla det inre drivet igång, så kommer även du att kunna fira en bra höst på nyårsafton!

Läs mer eller boka en föreläsning med Olof här.

Ska vi hjälpa dig att hitta den perfekta föreläsaren för ditt evenemang?

Få professionella råd från våra begåvade konsulter och skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.