Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Presidentval

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet presidentval. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Presidentval

  • Presidentval förekommer i stora delar av världen, men för oss är nog det ryska och det amerikanska presidentvalet de mest kända. Speciellt engagerade är vi och våra medier i det amerikanska valet. Att välja president är en stor och omfattande affär för en demokrati med rådande politiskt system. Presidentkandidaterna måste kunna framföra sina och partiets politiska visioner samtidigt som som de ska förmedla en övertygande, trygg och förtroendeingivande personlighet.
  • Ibland kan ett presidentval framstå mer som en show eller ett uppträdande än som ett politiskt val, inte minst i det amerikanska presidentvalet 2016 mellan Hillary Clinton och Donald Trump, i vilket Donald Trump överraskande nog tog hem segern.
  • Vad karakteriserar ett presidentval och vad är skillnaderna mellan politiska system och traditioner från ett land till ett annat? Hur påverkar valet av presidenten det land hen representerar, nationellt som internationellt? Föreläsningar om presidentval tar en närmare titt på detta spännande fenomen och kommer speciellt in på det senaste presidentvalet i USA 2016.