Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter

Artikel

Hantera stressen lättare

Tillbaka till blogg

12. maj 2023

Stressen är livsnödvändig. Den behövs för att hantera krav och påfrestningar. Men i vår tid saknar vi ofta möjlighet till återhämtning och vila ifrån alla intryck. Det leder till den livsfarliga stressen.

Men det finns hopp! Nyligen höll jag en välbesökt digital föreläsning för Athenas där jag delade med mig av en rad konkreta tips och inspirerande reflektioner från boken Hela livet och Livsstilsverktyget som vi driver vid Göteborgs universitet. Praktiska tankeväckande råd som gör att du med enkla medel i vardagen lättare kan hantera stressen. 

Det handlar om bättre dygnsrytm, motionsvanor och tidsprioritering men också att vidga perspektivet till de viktiga frågorna om vad som är väsentligt i livet och hur vi möter tillvaron. 

Om du vill se föreläsningen i efterhand så kan du se den HÄR

// Anders Rosengren

Anders Rosengren är professor vid Göteborgs universitet och leder Livsstilsverktyget, som är en av Sveriges största forskningssatsningar för folkhälsan. Han har även skrivit hälsoboken Hela livet – en läkares erfarenheter om hälsa, forskning och vardagens utmaningar. Han föreläser om en rad ämnen, från mikrovanor, träning, mat och sömn till hur vi ser på existentiella frågor och hanterar stress och oro. Läs mer och boka en föreläsning med Anders HÄR

Ska vi hjälpa dig att hitta den perfekta föreläsaren för ditt evenemang?

Få professionella råd från våra begåvade konsulter och skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.