Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Döden

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet döden. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Döden

  • Döden är bland det mest mystiska i vår tillvaro och den evigt obesvarade frågan är – vad händer när vi dör? Finns det liv efter döden eller är allt bara slut? Kan vi ens föreställa oss att våra liv kommer ta slut?
  • Speciellt religionen har försökt komma med många svar på frågorna kring döden. Vetenskapen har hittills inte lyckats komma med några konkreta svar på vad som faktiskt sker efter att döden inträffat.  
  • Hur förhåller vi oss till döden? De flesta är nog lite rädda för döden, och om inte för sin egen så för att den ska drabba dem vi älskar. Hur klarar vi som människor att leva våra liv när vi vet att det enda vi alla har gemensamt är att vi alla en gång ska dö?
  • Föredrag om döden kan handla om de stora metafysiska och religiösa frågorna, eller vårt personliga förhållningssätt till döden i vardagen. Givetvis kan det också handla om det att vara kvar i jordelivet efter att en närstående har gått bort. Det finns många möjliga vinklar.