Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Dietist

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet dietist. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Dietist

  • En dietist arbetar med att ge kostrådgivning åt människor som av olika anledningar behöver lägga om sitt nuvarande kosthåll. Många dietister är knutna till sjukvården, där de vägleder folk som behöver ändra sitt kosthåll på grund av sjukdom eller av förebyggande orsaker. Det kan handla om fetma, diabetes, cancer, leversjukdomar, njursjukdomar, graviditet och mycket mer.Utbildningen tar 3 år och kan läsas i Göteborg, Uppsala och Umeå.
  • Även friska människor kan med fördel få tips och råd av en dietist. Idrottare använder sig inte sällan av dietister för att optimera sina prestationer genom ett hållbart kosthåll.
  • En dietist har koll på energiinnehåll i mat och dryck, om matvarors påverkan på kroppen och om hur mat och dryck bäst sätts ihop och balanseras när man följer ett träningsprogram etc.
  • Föredrag om dietister handlar om dietistens roll och arbete, om vilka situationer en dietist kan göra nytta och vad man kan åstadkomma med hjälp av en dietist.