Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter

Blogg

Bryt Mönstret: Förvandla Arbetsplatsens Utmaningar till Hälsosamma Vanor!

Tillbaka till blogg

15. februari 2024

Har du någonsin funderat över hur mycket din arbetsmiljö påverkar din hälsa? I en värld där vi ständigt jagar deadlines och försöker hantera vårt livsussel, är det lätt att falla in i ohälsosamma vanor. Men tänk om det fanns enkla sätt att omvandla dessa vanor till positiva hälsorutiner direkt på arbetsplatsen? Forskning visar faktiskt att små förändringar i våra dagliga rutiner kan ha stor inverkan på vår övergripande hälsa. 

Jag har arbetat i över 20 år med företag och privatpersoner hur man kan optimera sin hälsa på arbetsplatsen och i hemmet. Här kommer mina bästa tips på hur du kan utnyttja vardagliga triggers för att skapa hälsosamma vanor, som inte bara höjer ditt välbefinnande utan även förbättrar din produktivitet och arbetsprestation.

Kaffepaus-meditation: Kanske blir det någon kopp kaffe för mycket på en dag? Genom att lägga till en kaffepaus-meditation varje gång du går och hämtar kaffe och just har tryckt på knappen: Blunda, ta 3 andetag och beröm dig själv för hur bra du är och att livet är underbart. På det här sättet balanserar du överdoseringen av koffein med en riktig boost av din självkänsla och välmående. Och efter ett tag kommer du nog känna att den sista koppen kan bytas ut mot ett glas vatten istället.

”E-post-gymma”: Varje gång du skickat ett email, gör 3 luftknäböj, 3 armhävningar mot skrivbordet eller 3 dips mot kontorsstolen. Det ökade blodflödet till hjärnan kommer garanterat ge dig ny energi och du kommer lösa alla problem bättre. Kanske skippar du att maila kollegan som sitter i samma byggnad och går och pratar med hen istället?

Matkoma-promenader”: Har du ätit lite för mycket på lunchen och känner hur du stirrar ut i luften i total matkoma? Lägg in en matkoma-promenad innan du går tillbaka till din plats så kommer du minska din blodsockerkrasch och få mycket mer energi. Det räcker faktiskt med 10 minuter för att jämna ut ditt blodsocker. Och efter ett tag kommer du kanske inse att du kan minska mängden du äter och sakta ner hastigheten så hinner hjärnan ta emot signalen att du är mätt och be dig sluta att äta.

Att integrera de här små, men kraftfulla, hälsoförändringarna i din arbetsdag kan vara nyckeln till en mer balanserad och hälsosam livsstil. En studie från Stanford University visar att små beteendeförändringar, som att ta korta promenader eller göra mikropauser för andningsövningar, kan minska stress, öka fokus och förbättra humöret.

De här små stegen är inte bara värdefulla för din individuella hälsa, utan de kan även bidra till en mer positiv och produktiv arbetsmiljö. Kom ihåg att hälsa inte bara handlar om de stora besluten, utan det är de små vardagliga valen som bygger ett liv av välmående och glädje. Så nästa gång du känner dig fast i en ohälsosam rutin, prova något av mina enkla byten och se hur det förändrar din dag!

Vill du har mer tips så boka mig som inspirationsföreläsare till ditt företag!

// Johannes Cullberg – för att läsa mer eller boka en föreläsning, klicka här!

Ska vi hjälpa dig att hitta den perfekta föreläsaren för ditt evenemang?

Få professionella råd från våra begåvade konsulter och skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.