Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Statistik

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet statistik. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Statistik

  • Författaren Mark Twain sa en gång att en statistiker är en sådan som kan ha huvudet i ugnen och fötterna i ett isblock och konstatera att “i genomsnitt har jag det väldigt bra”.
  • Hur viktigt är statistik och vad kan statistiken användas till? Som Twain-citatet antyder kan statistik missbrukas och det finns åtskilliga exempel på båda delarna, inte minst inom den politiska världen.
  • Om man vill göra statistiska undersökningar är det många aspekter man måste ta hänsyn till om man ska kunna använda statistiken. Hur man tolkar de data man får fram och framställer statistiken spelar också stor roll.  
  • Föreläsningar om statistik kan både handla om statistik som övergripande ämne, eller med matematisk, sociologisk eller politisk vinkling, men kan också gå närmare in på statistiska undersökningar och modeller.