Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter

Blogg

Ett samtal om den livsviktiga kunskap som alla unga har rätt till!

Tillbaka till blogg

12. maj 2022

Maria Dufva & Frida Garell bjuder in dig till att lyssna på ett samtal om deras gemensamma bok “Värsta Bästa Tonåren” som på ett underhållande sätt avdramatiserar jobbiga ämnen och svarar på det mesta som rör tonåringens kropp och själ.

Maria Dufva är kriminolog och Frida Garell är barnmorska, och utifrån sina yrkesroller har de lärt sig att barn och unga både vill och kan prata om allt, men att många vuxna duckar för vissa samtal. Men kunskap är ju allt! Därför beslöt sig Maria och Frida för att skriva en bok tillsammans som verkligen utbildar läsaren. Med Värsta Bästa Tonåren får läsaren veta MASSOR. Bland annat hur ett besök på ungdomsmottagningen kan gå till, läsa om barnfattigdom, våld i unga relationer, fysisk och psykisk hälsa, självmord, sexualiteter, identiteter, hud och hår och SÅ mycket mer. Boken är fylld med fakta om relevanta ämnen och täcker upp där många vuxna missar att finnas och ta dessa livsviktiga samtal.

Eftersom det är så olika förutsättningar vad gäller barns och ungas möjligheter till viktiga samtal i hemmen är skolan den rättvisaste och bästa plattformen för att lyfta det som händer under tonåren. Skolan ska förhålla sig till läroplanen och läroplanen påverkas av hur vårt samhälle ser ut och förändras. Med start HT 2022 ska undervisningen fokusera på samtycke, relationer och innehålla porrkritiska samtal. Maria och Fridas nya bok gör allt detta och den särskilt utformade lärarhandledningen är direkt kopplad till läroplanen. Vill ni att Maria och Frida kommer till er skola eller verksamhet och föreläser? Boka oss via Athenas!

Lyssna till ett samtal om den livsviktiga kunskap som alla unga har rätt till för en trygg uppväxt och en bra psykisk hälsa!

Här kan du köpa Värsta Bästa Tonåren för bara 159 kr!
Med kampanjkod VBT får du 30 kr rabatt på varje bok du köper på Bokus.com. Ange koden i kassan så dras rabatten automatiskt. Erbjudandet gäller t.o.m. 25 maj 2022.

Ska vi hjälpa dig att hitta den perfekta föreläsaren för ditt evenemang?

Få professionella råd från våra begåvade konsulter och skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.