Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Visdom

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet visdom. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Visdom

  • En vis person kännetecknas av att dennes handlingar eller uttalanden, stora som små, efter lång tid och grundliga undersökningar kan stödjas av många. En enklare definition kan vara “förmågan att använda kunskap klokt”. I mångt och mycket kan man våga påstå att visdom i stor grad handlar om att vara medveten om sina egna begränsningar.
  • Fenomenet visdom skiljer sig från både allmänbildning, intelligens, färdigheter och förmågor. Visdom kan erhållas oberoende av arv och uppväxt och en outbildad bonde på ett asiatiskt risfält kan vara visare än en professor på ett västligt universitet, som ändå måste anses vara mer bildad och intellektuell.
  • Vad är visdom? Hur blir man vis? Vad skiljer visdom från kunskap och bildning? Föreläsningar om visdom bjuder på intressanta (och visa?) funderingar kring visdom från olika perspektiv.