Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Blogg

Välj den rätta föreläsaren

Tillbaka till blogg

20. augusti 2019

visningar172 321 visningar

Med ett tydligt definierat syfte och bakgrund för planeringen av ditt event, har du en bra grund att börja med i processen att hitta den perfekta talaren för ditt event. Vissa föreläsare tilltalar en bredare publik medan andra specialiserar sig på ett nischat ämne. Det är viktigt att försäkra sig om en bra matchning mellan din organisation och publik och den specifika föreläsaren och vad hen kan göra för dig. Se också till att ge en utförlig beskrivning av publiken till föreläsaren – även saker som du kanske tar för givet.

Det kan finnas påtagliga skillnader att föreläsa för en offentlig verksamhet och en privat, för unga eller för äldre, i Dubai eller i Glasgow. Glöm inte att överväga inriktning och anpassning.

“Var försiktig med att fråga en föreläsare att prata om ämnen utanför deras expertområde.”

Givetvis vill de flesta få ut någonting unik från deras event och många föreläsare siktar på att erbjuda den bästa tänkbara tjänsten. Men i vissa fall kan en föreläsare komma för långt från deras expertområde och det är inte fördelaktigt för någon. Med detta i åtanke, att vara öppen till att föreläsare med olika bakgrunder än vad du inledningsvis hade tänkt dig kan göra ditt jobb lättare. Så länge du har ett tydligt uttalat syfte med ditt event.

#5. Passar den föreläsaren du har tänkt dig din organisation?

#6. Gå igenom relaterade föreläsare och gör en lista över potentiella kandidater.

#7. Ta ditt beslut baserat på ett påläst val och överväg för- och nackdelar. 

#8. Be inte en föreläsare att prata om ämnen utanför deras huvudområden.

Det här kapitlet är en del av vår e-bok ”40 tips för det perfekta eventet”. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få hela boken gratis.

Ska vi hjälpa dig att hitta den perfekta föreläsaren för ditt evenemang?

Få professionella råd från våra begåvade konsulter och skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.