Laddar innehåll ...

Föreläsare om USA

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet USA. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om USA

  • Amerikas förenta stater är på många punkter i dag världens mäktigaste stat. Nationen grundlades den 4 juli 1776 då Självständighetsdeklarationen skrevs under i Philadelphia. Efter andra världskriget blev nationen en av världens två supermakter och står i dag som den största ekonomiska och militära makten.
  • USA spelar internationellt sett en stor roll både ekonomiskt, kulturellt och politiskt. Möjligheterna för föredrag om USA är därför oändligt varierade – de kan handla om amerikanska filmer, om kulturellt inflytande, om politisk makt, utrikes- och inrikespolitik, ekonomisk utveckling i USA och mycket, mycket annat.
  • Föredrag om USA kan antingen hålla sig på nationell nivå och röra sig kring det amerikanska samhället med intern politik och debatt, eller handla om den ivrigt diskuterade utrikespolitiken och förhållandet till Mellanöstern och världens övriga nationer.