Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Transperson

Trans, eller transperson är ett paraplybegrepp som kan betyda väldigt många olika saker. Det som är gemensamt är att könsidentiteten och/eller könsuttryck inte är densamma som det kön man juridiskt föddes med. Att  vara transperson har inget med ens sexuella läggning att göra, utan hur man väljer att identifiera sig, och hur man väljer att använda olika attribut för att uttrycka sig själv.  I föreläsningar om Trans får ni veta vilka begrepp som finns, och vad de innebär, och hur man bemöter och stöttar personer som är inom trans-spektrat.


Om Transperson

  • Att vara transperson kan betyda många olika saker, gemensamt är att de inte identifierar sig som det kön de föddes med, och försöker ändra eller förändra sitt juridiska kön. Genom kläder, smink, smycken, eller andra attribut försöka uttrycka sig som det kön de känner sig som.
  • Många transpersoner menar att det känns som att födas in i ett fängelse, utan att veta varför eller vad som känns fel. Man kan bara gå på en olustig känsla i kroppen som säger att det är fel.
  • Att vara transperson har inger med sin sexuella läggning att göra, utan hur man väljer att eller inte identifiera sig. Man kan vara homo, hetero, bi, asexuell, eller annat när man är transperson.
  • Transsexualitet innebär att man man gått en könskorrigerings-utredning och genom ingrepp i from av, hormoner, kirurgi, röstträning, eller annan hjälp kunna ändra sitt juridiska kön. Om man är transvestit vill man inte förändra sin kropp eller gå utredning, utan bara med fysiska attribut kunna identifiera sig som det man känner sig som.