Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Trädgård

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet trädgård. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Trädgård

  • Trädgårdsprogram har blivit populär underhållning på tv. Kanske är det för att tanken på eftermiddagsstunder i trädgården med sol och sensommarstämning känns som en välkommen chans till avslappning i en annars stressig vardag fylld med måsten.
  • Förr i tiden var trädgården ännu mer populär och trädgårdskonsten var en viktig del av mer välbärgade boningar. Stora lantställen, gods, gårdar och slott runt omkring i Europa var utsmyckade med de vackraste av trädgårdar, skapade av trädgårdsarkitekter, trädgårdsmästare eller konstnärer.
  • Nu för tiden är det inte många trädgårdar som kan mäta sig med Versailles storslagenhet och detaljrikedom, men det betyder inte att man kan göra en fantastisk trädgårdsoas hemma eller på kolonilotten. Men hur önsketrädgården ser ut beror på vem man är och vilka behov man har, kanske vill man ha en köksträdgård, en blomstrande rabatt, eller en trädgård med stora gräsarealer så att barnen kan spela fotboll.
  • Föreläsningar om trädgård kan ge konkreta tips och råd till blommor och grönt såväl som historiska betraktningar om trädgårdskonst och kultur genom tiderna och runt i världen. Det är ett brett ämne som flätas samman med andra viktiga, samtida fenomen och berättar någonting om samhällsklimatet genom tiderna, växtintroduktion till vår del av världen och medicinalväxter, konstnärligt mode och mycket mer.