Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Tourettes syndrom

Tourettes syndrom gör oftast sin debut runt 7-års ålder men kan även innan eller efter. Man kan även kalla det tics och det är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och är ofrivilliga utbrott i from av fula ord eller olämpliga kommentarer. Med en föreläsning från Athenas om ämnet får mer folk förståelse för det samt om man har själv eller en nära anhörig med Tourettes syndrom kan föreläsning vara ett hjälpmedel att djupare förstå hur det funkar. Vi på Athenas hjälper dig hitta rätt talare till det sammanhang som du tänk dig, oavsett om det är ett stort eller litet evenemang.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Tourettes syndrom (TS), eller bara Tourette, är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som orsakar tics i form av ofrivilliga rörelser eller ljud hos de drabbade. Det är något vanligare förekommande hos män än hos kvinnor.
  • Det finns både barn och vuxna med Tourettes syndrom, men de flesta diagnosticeras som barn. Det kan vara svårt att leva med Tourette, då de ofrivilliga ljuden och rörelserna lätt kan missuppfattas av andra.
  • Föreläsningar om Tourettes syndrom kan handla om allt från hur det är att leva med diagnosen till hur samhället ser på och möter människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Föreläsningarna kan också ta upp de senaste forskningsresultaten och/eller belysa hur det är att t.ex. vara förälder till ett barn med tics.
  • Föreläsningarna med Tourette som tema ägnar sig åt dig och dina medarbetare som jobbar med människor och vill få redskap till att kunna hjälpa och möta de med Tourettes syndrom och andra funktionsnedsättningar i samma kategori. Du kan t.ex. arbeta inom barn- och skolomsorgen eller på ett boende.