Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Tillgänglighet

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet tillgänglighet. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Tillgänglighet

  • Tillgänglighet handlar om att man, oavsett förmåga eller funktionsnedsättning, ska ha en chans att kunna röra sig i och utnyttja samhälleliga funktioner i offentliga rum, på arbetsplatser och andra platser.
  • Ett tillgängligt stadsrum kan röra sig om platta trottoarer, sluttande byggnadsingångar, blindtext, automatiska, breda dörrar m.m.
  • Tillgänglighet är en viktig fråga då det bidrar till att skapa gemenskap, sudda ut gränserna mellan kapabel och icke-kapabel och bättra mänskliga rättigheter. Det tillåter också många människor att slippa frustrationen över att små vardagsärenden kan bli till gigantiska utmaningar.
  • Föreläsningar om tillgänglighet kan handla om människors egna erfarenheter, om hur tillgängligt vårt samhälle egentligen är i dag och vad man bör tänka på i en framtida stadsplanering. Föreläsningarna är relevanta för alla som jobbar med tillgänglighet, för de som vill ha inblick i hur det kan vara att leva med funktionsnedsättning och kan fungera som tips för personer med existerande funktionsnedsättningar.