Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Svåra samtal

Svåra besked är svåra att ge men ibland måste man ha Svåra samtal och då gäller det att ha gått om tid och förberedd på hur och vad man ska säga. Oavsett vart man är i livet kommer man alltid behöva ge svåra besked och med en föreläsning om ämnet får du tips och trix hur man på bästa sätt ger det. Kicka in våra föreläsare och se om något passar eller hör av dig till oss så hjälper vi dig hitta rätt talare till just ditt event.


Om Svåra samtal

  • Ibland måste vi hålla svåra samtal med våra medarbetare, kollegor eller våra närmaste. Samtalen karakteriseras av att det står något på spel och att det är känslor med i bilden. Det kan handla om uppsägningar, lönesamtal, konfrontation om dåliga prestationer eller att man behöver berätta att någon är svårt sjuk. Tänk dig bara något så simpelt som att konfrontera en person med hens dåliga hygien – hur skulle du göra?
  • Det krävs skicklighet för att lyckas med ett svårt samtal. Det det gäller att bemöta den andra med respekt och försöka sätta sig in i dennes situation, så att samtalet går så smidigt som möjligt. Då undviker man att samtalet går i baklås och blir en argumentation i stället.
  • Föreläsarna som talar om ämnet är experter på kommunikation och empati, och kan tala om hur man undviker vanliga fallgropar. De kan också ge exempel på i vilka konkreta situationer ni kan behöva hålla ett svårt samtal på just er arbetsplats.