Laddar innehåll ...

Föreläsare om Svåra samtal

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet svåra samtal. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Svåra samtal

  • Ibland måste vi hålla svåra samtal med våra medarbetare, kollegor eller våra närmaste. Samtalen karakteriseras av att det står något på spel och att det är känslor med i bilden. Det kan handla om uppsägningar, lönesamtal, konfrontation om dåliga prestationer eller att man behöver berätta att någon är svårt sjuk. Tänk dig bara något så simpelt som att konfrontera en person med hens dåliga hygien – hur skulle du göra?
  • Det krävs skicklighet för att lyckas med ett svårt samtal. Det det gäller att bemöta den andra med respekt och försöka sätta sig in i dennes situation, så att samtalet går så smidigt som möjligt. Då undviker man att samtalet går i baklås och blir en argumentation i stället.
  • Föreläsarna som talar om ämnet är experter på kommunikation och empati, och kan tala om hur man undviker vanliga fallgropar. De kan också ge exempel på i vilka konkreta situationer ni kan behöva hålla ett svårt samtal på just er arbetsplats, och hur ni kan förebygga så långt möjligt att det inte blir nödvändigt med ett sådant samtal.
  • Föreläsningarna om svåra samtal passar företag och organisationer som vill hålla en öppen och respektfull dialog inom verksamheten även när det uppstår obekväma situationer. De passar också utmärkt till privatpersoner som förberedelse inför att ge eller ta emot omvälvande besked.