Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Storytelling

Storytelling är främst använt vid sagor och översätts också till historieberättande, men på senare år har även företag och organisationer börjat använda storytelling som ett sätt att beskriva deras historia, eller att bygga ett koncept kring en historia inom restaurang-världen. Få koll på konceptet och hur du själv kan applicera det i din verksamhet genom en föreläsning från Athenas!


Om Storytelling

  • En av vår tids mest populära fenomen är storytelling. Begreppet härstammar från berättelsen, äventyret, som till en början var en muntlig tradition. På senare tid har det utvecklats till att även kunna berätta om företag, personer och deras historia, alltså hur man genom historier kan främja en verksamhets eller persons varumärke.
  • I stället för traditionell marknadsföring ses storytelling som en möjlighet för att presentera historien bakom en produkt, ett företag eller en person på ett spännande sätt. Med detta hoppas man kunna tala till kundernas känslor och stärka varumärket.
  • Föreläsarna som talar om storytelling visar vilka möjligheter storytelling för med sig och ger konkreta exempel från både verksamheternas och fiktionens värld. Storytelling kan även användas till det som det ursprungligen var tänkt för: att fängsla och underhålla åhörare. Här hittar du flera skickliga berättare.
  • Föreläsningarna kan ges i form av inspirerande föredrag, som information och demonstration av olika konkreta metoder för att skapa skräddarsydda, säljande historier. De passar därför utmärkt till entreprenörer, startups, andra verksamheter och alla som helt enkelt vill bli bättre på att förmedla en historia.