Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Sociala koder

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet sociala koder. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Sociala koder

  • Överallt i samhället finns förväntningar på hur vi människor bör interagera och uppföra oss i olika situationer. Många kallar dessa sociala koder för oskrivna regler, då de allra flesta av oss har en kulturell och social bakgrund som gör att vi förstår vad man ska göra och inte göra, trots att det inte står skrivet i någon lag eller paragraf.
  • Oskrivna regler är en del av organisationskulturen och på varje arbetsplats råder ett mönster av sociala koder som det är viktigt att snappa upp. Hur bör man klä sig på den här arbetsplatsen? Vilken stol kan jag sitta på i fikarummet? Är det inte ok att ställa många frågor, vara “för duktig” och prata mycket med chefen?
  • Föreläsningar om sociala koder tar upp dessa oskrivna regler och redogör för dess relevans ute i arbetslivet. Många gånger är de sociala koderna lika viktiga att följa som arbetsbeskrivningen, och därför passar dessa föreläsningar alla verksamheter med nära interagerande medarbetare.