Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Skönlitteratur

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet skönlitteratur. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Skönlitteratur

  • Skönlitteratur är texter och berättelser som är konstnärligt skrivna med påhittat material. Det är alltså motsatsen till facklitteratur. Men bara för att materialet är påhittat betyder det inte nödvändigtvis att det är lögn.
  • Det finns många olika skönlitterära verk; noveller, drama, lyrik, sångtexter, äventyrsberättelser och mycket mer och många av oss tycker mycket om att slappna av med en god bok från och till.
  • Vad är det som gör att vi fascineras av skönlitteratur? Kan vi känna igen oss i skönlitteraturen trots att det är uppdiktat material? Och vad kännetecknar en skicklig författare inom skönlitteraturen?
  • Föreläsningar om skönlitteratur lyften denna populära berättelseform och kan gå närmare in på historia, specifika författare och specifika verk.