Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Rymden

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet rymden. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Rymden

  • Universums ålder är fortfarande ett mysterium, men man uppskattar att Big Bang inträffade för ca 13,7 miljarder år sedan. Universum, där hela rymden finns, utvidgas fortfarande och vi människor har bara insikt i en liten del av det.
  • Rymden innehåller en rad olika fenomen som vi vet med eller mindre om. Det kan röra sig om fjärran solsystem, planeter, stjärnor och annat som vi försöker observera från jorden. Inom astronomi och kosmologi beskrivs rymden som en tredimensionell region som tar vid där jordens atmosfär slutar. Vissa forskare menar att rymden sträcker sig oändligt långt i alla riktningar, medan andra menar att rymden har ett slut.
  • Föreläsningar om rymden ger inblick i några av de spännande fenomen som kan finnas där ute. De kan handla om universum och dess naturlagar, om rymdresor eller om astronomiska företeelser. De kan också redogöra för framtida möjligheter i rymden.