Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Rock

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet rock. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Rock

  • Rocken uppstod från genrer som blues, rhythm’n’blues, jazz och gospel, kombinerat med vissa traditioner i den europeiska kompositionsmusiken.
  • Rocken blev först känd som musikstil på 50-talet, och utvecklade sig hastigt efter det. Det visade sig vara en ytterst gångbar musikstil och har sålt som smör ända sedan dess, speciellt till de yngre generationerna.
  • Det finns många kända rockmusiker inom en mängd olika genrer; Elvis Presley, The Beatles, Jimi Hendrix, Pink Floyd, David Bowie, Sex Pistols, AC/DC, Depeche Mode, The Cure, Kate Bush, Nirvana och Muse är bara ett litet urval!
  • Föreläsningar om rock kan både fokusera på historiska och sociala rötter, se närmare på de musikaliska byggstenarna och de många undergrupper av rock – eller tala om specifika rockmusiker och deras karriärer.