Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Religion

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet religon. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Religion

  • De stora världsreligionerna har långa och djupa rötter och är fortfarande en integrerad del av de flesta samhällen.Detta gäller såväl kristendom som judendom, islam, buddhism och hinduism.
  • Kärnan i religioner är ofta en övertygelse om att det finns någonting som är större än människan, en högre makt. Detta skapar en oerhörd drivkraft för människor. Varje religion har dock sin egen bild av hur denna högre makt ser ut, vilket har skapat en del konflikter genom tiderna – även om det nog finns fler likheter än skillnader mellan många religioner.
  • Här finner du föreläsningar om religion. De kan handla om religioners historia och specifika element ur enskilda religioner eller ha fokus på integration och kultur. Föreläsningarna passar kulturella institutioner eller skola och utbildningssammanhang och bidrar till ökad förståelse för likheter och skillnader, religioner emellan. Föreläsningarna kan också ha personlig prägel.