Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Rasism

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet rasism. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Rasism

  • Rasism innebär i grunden en negativ särbehandling av folk med annan etnisk härkomst. Detta på grund av en föreställning om att mänskligheten kan delas in i biologiska raser och att dessa olika raser har olika egenskaper. Rasismen kan bottna i olikt utseende, kultur eller religion och rikta sig mot bestämda grupper.
  • Rasism har spelat en stor roll i historien, och förekommer utbrett än i dag. En liknande, men inte fullt så uttalad form av rasism, är främlingsfientlighet. Främlingsfientligheten bottnar mindre i ras och mer i en tanke om att främlingen, på grund av kulturell bakgrund, är mindre lämpad för det samhälle hen är främling i.
  • Föreläsningar om rasism är relevant i en integrations- och invandringskontext. De är ideella för verksamheter som jobbar med dessa viktiga frågor, och även för andra som vill säkra att ingen medarbetare blir annorlunda behandlad.