Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Pilgrimsfärd

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet pilgrimsfärd. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


    Om Pilgrimsfärd

    • En pilgrimsfärd är en resa, inte sällan till fots, mot ett heligt mål. Det är framför allt kristendomen och islam som förknippas med pilgrimsfärder.
    • En pilgrimsfärd har typiskt en eller flera religiösa platser som mål och resan har som regel flera element av böner, ritualer och seder längs vägen. När det gäller pilgrimsvandring talar man ofta om en yttre och en inre resa, det yttre som den sträcka man rent fysiskt färdas, och en inre resa som symbol för det andliga man upplever inom sig samtidigt som man vandrar.
    • Canterbury i England och Santiago de Compostela i Spanien är historiska pilgrimsmål för kristna, medan Mekka i Saudiarabien är det för muslimer. Det finns dock även ett framstående pilgrimsarbete i Sverige, med mer lokala mål och vandringar.
    • Föredrag om pilgrimsfärd och pilgrimsvandring kan handla om pilgrimsfärden betydelse för olika religioner eller om konkreta pilgrimsfärder/ -resmål som föreläsaren själv eventuellt varit med på.