Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Norge

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet Norge. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Norge

  • Norge är vårt rika grannland som geografiskt följer oss sida vid sida ända upp till – och förbi – polcirkeln.
  • Norge har genom århundraden bollats mellan andra nationer och tvingats vara den svagare parten i unioner med både Danmark och Sverige. Först 17 maj 1815 fick Norge sin egen grundlag och det skulle dröja ytterligare nästan 100 år innan Norge var helt självständigt. Antagligen är det därför 17 maj firas med så mycket mer dunder och brak än vi firar vår nationaldag.
  • Runt om i världen är Norge, precis som Sverige, känt för vikingatidens långskepp, för sin demokratiska värdegrund och givetvis för sin olja. Norge har också fostrat den världsberömde konstnären, Edvard Munch, kompositören Edvard Grieg, författarna Henrik Ibsen och Knut Hamsum och popgruppen A-ha.
  • Föredrag om Norge kan handla om historia, kultur, politik, ekonomi och mycket, mycket mer.