Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Nazism

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet nazism. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Nazism

  • Nazismen är en slags fascistisk idé om att den nordiska, ariska rasen står över andra folkslag. Den präglas av brinnande antisemitism och är den ideologi som hägrade i Tyskland under 1930-1940-talet. Det finns än i dag få anhängare till nazismen, även om ideologin i hög grad gick under tillsammans med det nazistiska riket år 1945.
  • Nazismen, också känd som nationalsocialismen, är en ideologi som bygger på stark biologisk rasism. När Adolf Hitler kom till makten som ledare av NAZI-partiet 1933 genomförde han en lång rad rasistiska tilltag som slutade med folkmord och andra världskriget.
  • Föreläsningar om nazismen tar utgångspunkt i de historiska händelserna i Tyskland 1933-1945. De beror ämnen som folkmord, fascism, modern nazism och extrema ideologier och ägnar sig åt skolor, föreningar eller andra verksamheter som vill ha enblick i nazismen.