Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Nationalism

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet nationalism. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Nationalism

  • Nationalism är en ideologi som hyllar hemlandet, nationen, och betraktar den kulturella och historiska gemenskapen inom landsgränserna som avgörande för skapandet av ens egna identitet. Nationalism kan öka känslan av sammanhållning hos vissa, men kan även öka klyftor och friktion mellan grupper.
  • I en tid av globalisering borde nationalismen vara begränsad till musikaliska eller idrottsliga evenemang, men man kan fortfarande hitta tydliga nationalistiska tendenser i vår moderna värld, inte minst sedan oroligheterna i Mellanöstern spridit oro och fått stora mängder människor på flykt.
  • Föreläsningar om nationalism kan antingen handla om den moderna nationalismen i form av kulturföreläsningar eller diskutera tidigare konkreta exempel – historiska föreläsningar. Både bibliotek, skolor och många andra grupper kan ha stort utbyte av att höra mer om nationalism!